Deve kuşu yumurtası yenir mi

Hiç devekuşu yumurtası yenir mi? deve kuşu yumurtasının tadını merak ettiniz mi? Pekala, yalnız değilsiniz. Deve kuşu yumurtanın tadı nasıl olacak, tavuk yumurtası kadar lezzetli mi yoksa daha iyisi mi merak ediyoruz.

Devekuşu Yumurtaları Hakkında Bu Kadar Özel Olan Ne?


Devekuşu yumurtaları tüm yumurtaların en büyüğüdür, ancak kuşun boyutuna göre en küçük yumurtalardır. Bir devekuşu yumurtası genellikle 1.600 ila 2.300 gram veya 3.5 ila 5 pound arasındadır. Hacim olarak bir devekuşu yumurtası 24 tavuk yumurtasına eşittir.
Bir devekuşu tavuğu her yıl yaklaşık 40 ila 60 yumurta üretebilir. Bir devekuşu yumurtası kuluçkaya yatırıldığında 42 gün içinde yumurtadan çıkabilir. Devekuşu yumurtaları vahşi doğada yumurtadan çıkarken, anne devekuşu üzerlerine otururken, çiftçilik ortamında yetiştirilenler sadece kuluçkaya ihtiyaç duyar.


Besin Değerleri ve Sağlık Faydaları

Bir devekuşu yumurtası yaklaşık %45 yağ, %47 protein ve 2.000 kalori içerir . Tavuk yumurtasına benzer şekilde devekuşu yumurtası da kolin, B12 vitamini, folik asit ve riboflavin gibi temel besinler açısından zengindir. Devekuşu yumurtası tavuk yumurtasından daha az A vitamini ve E vitamini içermesine rağmen, demir ve magnezyum açısından daha zengindir.
Devekuşu yumurtası, az miktarda sodyum içerdikleri için diyet yapan kişiler için harika bir seçimdir. Ayrıca yüksek miktarda lif ve Omega-3 içerdiklerinden kalbe iyi gelirler. Devekuşu yumurtası, manganez, kalsiyum ve çinko gibi mineraller içerdiğinden vücut gelişimi için daha sağlıklı bir seçenektir.

Deve kuşu yumurtası hazırlama ve pişirme

Herhangi bir normal kümes hayvanı yumurtası gibi, bir devekuşu yumurtası da karıştırılabilir, kaynatılabilir ve kızartılabilir. Bununla birlikte, devekuşu yumurtasının boyutu daha büyük olduğu için pişirme süresi daha uzun olabilir - iki düzine yumurtanın hacmini hayal edin. Bu yumurtaların kalın kabuğu göz önüne alındığında, onları hazırlamak için özel adımlara ihtiyacınız olacak.

1. Deve kuşu yumurtası Omlet

Bir omlet için devekuşu yumurtasını kırmak için tepesine bir çekiçle vurun. Membranı kesmek için bir tornavida kullanın ve yumurtanın tüm içeriğinin büyük bir kaseye dökülmesine izin verin. Yumurtayı çırpın ve normal bir kümes hayvanı yumurtasında yaptığınız gibi bir omlet haline getirin.
Bu videoda devekuşu yumurtalı omletin nasıl yapıldığını izleyin.

2. Haşlanmış Deve kuşu Yumurtası

Devekuşu yumurtasını haşlarken büyük bir tencere ve su dışında herhangi bir hazırlığa gerek yoktur. Yaklaşık iki saat bekledikten sonra üzerine bir kaşıkla vurarak haşlanmış yumurtayı kırın. Bu videoda gösterildiği gibi, zarı kesmek için bir testere bile kullanabilirsiniz.
3. Kızarmış Deve kuşu Yumurtası Devekuşu yumurtası kızartmak biraz zor olabilir çünkü sarısını kırmadığınızdan emin olmanız gerekir. Yumurtayı açarken bıçağınızın arkasını kullanarak yumurtanın en üst kısmına dairesel hareketlerle vurun. Bir çatlak gördüğünüzde, kabuğu yavaşça kaldırın ve yumurta içeriğini büyük bir kaseye dökün.
Devekuşu yumurtasını normal bir yumurta gibi kızartın. Bu videoda bunun nasıl düzgün bir şekilde yapıldığını buradan izleyin. 


Bugün Biraz Devekuşu Yumurtası Deneyin!

Peki devekuşu yumurtasının tadı nasıldır? Genellikle tavuk yumurtası gibi ama biraz daha tatlı ve gamsı. Bir tavuk yumurtasına kıyasla, bir devekuşu yumurtası daha iyi bir seçimdir çünkü daha az sodyum içerir ve kalsiyum, lif ve Omega-3 gibi temel besinler açısından zengindir. Devekuşu yumurtasını da normal bir yumurta gibi pişirebilirsiniz, ancak sert kabuğu kırmak biraz zor olabilir.

Makale hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin ve yorum bölümünde sorularınızı veya önerilerinizi gönderin. Lütfen bu makaleyi beğendiyseniz paylaşın!
 
 

devekuşu yumurtası deve kuşu yumurtası devekuşu yumurtasının tadı nasıl deve kuşu yumurtasının tadı deve kuşu yumurtası yenir mi devekuşu yumurtasını yenir mi