Deve kuşu yumurtası nerede satılır?

Deve kuşu yumurtası nerede satılır, deve kuşu yumurtası satan yerler, deve kuşu yumurtasının fiyatlarını merak edenler bu haberimizde deve kuşu yumurtası ile ilgili pek çok bilgiye ulaşacaklar.

Deve kuşu verimliliği iklim koşullarına ve bakım kalitesine göre değişir, Türkiye'de yılda ortalama 35-80 arası yumurta alınmaktadır.
Çıkan yumurtaların %65-70 oranında miktarı kuluçka makinesine konularak civciv elde edilmektedir.
Geri kalan miktar ise Yemek için Taze deve kuşu yumurtası olarak yada haşere kovucu olarak kullanılmaktadır, çok az bir miktarı ise hoby amaçlı boyama, taşlama gibi sanatsal faliyetlerde kullanılmaktadır.
Türkiye'de toplam deve kuşu aile sayısının (2 dişi 1 erkek) 90-100 adet olduğu sanılmaktadır.
Gerek kuş miktarı, gerekse çıkan ürün miktarı düşünülürse, az ve kıymetli olan bu ürünün fiyatları da ona göre oluyor.
Haşere kovucu devekuşu yumurtası, bekletilerek bozulmuş bir yumurta olup tanesi yaklaşık 250,00₺, Taze yemeklik bir devekuşu yumurtası ise 300,00₺ gibi bir fiyata satılmaktadır. 
Merkezi Çanakkale'de, İstanbul'da da bir deposu bulunan Hasmera Deve kuşu Üretim Çiftliği'nden Deve kuşu yumurtası temini yapabilirsiniz.

İletişim Bilgileri: 02866686610 - 04074014001
 

 

deve kuşu yumurtası satan yerler deve kuşu yumurtası satılan yerler deve kuşu yumurtası nerede satılır deve kuşu yumurtası deve kuşu yumurtası satanlar deve kuşu yumurtası fiyatı