Deve kuşu tüyü nasıl elde edilir?

Deve kuşu tüyü nasıl elde edilir? 6 aylık civciv tüyleri juvenil tüyleri ile yer değiştirir ve 16 aylık yaşta ise tamamen olgun tüy haline gelir. Bu yaş genel bir ilk tüy yolma yaşıdır. Bundan kısa bir süre sonra ergin tüyler gelişir ve her 8 ayda bir yeni ürün tüyler gelişir.

Tüyleri yolunacak deve kuşları bir padok içerisinde sürü halinde toplanır ve sonra bir çoban kancası ile birer birer boyun kısmından yakalanır.
Her bir kuş ahşap bir deve kuşu sıkıştırma bölümüne yönlendirilir ve başı örtülerek sessiz ve sakince tutulur.
Kanat tüyleri kırkılır veya kesilir ve olgun gövde tüyleri yolunur. Kanat tüylerinin dip kısımları kaldığı zaman kurudur. Bunlar yeni gelişmeye imkân vermek için mutlaka usulüne göre çıkarılmalıdır.

Tüy elde edilmesi ile ilgili tanımlar:

Tüy Yolma: İri veya küçük bütün tüylerin (örtü tüyleri. kuyruk tüyleri, ipeksi tüyler ve gövde tüyleri) elle yerinden çekilerek uzaklaştırılmasını ifade eder.

Tüy Kırpma: Geniş ve uzun tüyler ve kuyruk ya da kanatların uzun tüyleri kesilir, genellikle de budama makaslarıyla yeşil dip kısımlar olgunlaşmaları için yerinde bırakılarak budanır.

Kuyruk veya kanat tüylerinin çıkarılması: Olgun ve kuru tüylerin dip kısımlarının çekilmesi veya çıkarılmasıdır, bunlar kırkım zamanında yerinde bırakılan dip kısımlardır. Uzun tüylerin dip kısımları yaklaşık 2 aylık bir sürede olgunlaşmaktadır.

devekuşu tüyü devekuşu tüyü lambader devekuşu tüyü toptan devekuşu tüyü fiyatı devekuşu tüyü avize devekuşu tüyü imalat devekuşu tüyü üretim