Deve kuşu tüyü kalitesi nasıl anlaşılır?

Devekuşu tüylerinin ticari karakteristikleri, Devekuşu tüyleri aşağıda belirtilen karakteristiklere göre ayrılır ve derecelendirilir:

Tüy uzunluğu: Bir tüyün değeri genellikle uzunluklarına göre belirlenir, kaba bir ifadeyle iyi kanat tüyleri en az 70 cm uzunlukta olmalı. İpeksi tüyler ya da gövde tüyleri ise en az 33 cm olmalıdır.

Tüy genişliği ve şekli: Daha geniş tüyler daha değerlidir. İyi bir kanat tüyü 30 cm genişlikte olmalı ve boruların (dallar) uzunluğu ve dağılımı ise tüy gövdesinin her iki yanında eşit (mesela, simetrik. paralel kenarlı ve hatta aynı genişlikte) olmalı. uç kısımları da yuvarlak olmalıdır.

Boruların (dalların) yoğunluğu/kompaktlığı: Bunlar tüylerin çengel ve küçük çengellerinin (çengelcikler) birbirine yakınlığı ve sıklığına ve çengelciklerin uzunluğuna bağlıdır.  
Uzun tüylerde de uniform bir kompaktlık önemlidir.

Boruların (dalların) dayanıklılığı: Tüy çengellerinin kuvveti, tüy gövdesine olan açılarından değerlendirilir. Çengeller 90 derecelik bir açıdan daha fazla olmamalı ya da tüyün gerçek genişliğini azaltacak olan tüy gövdesine açısı doğru açıda olmalıdır.

Tüy gövdesinin kalınlığı: Tüy gövdesi (direği) dar olmalı, ancak tüyün yeterli güçte zarif bir eğrilik ya da eğim almasını sağlamalıdır.

Bozuklukların olmaması: Bu durum, çengelli uçların dokuma sertliği veya yumuşaklığını, ipeksiliğini ve parlaklığını da kapsar. Bozukluklar veya tüylerin duruş biçimleri, dış parazitler, gıda yetersizlikleri, çevre sıcaklığı veya ani yem değişikliklerinden etkilenir.
 

deve kuşu tüyü deve kuşu tüyü lambader deve kuşu tüyü beyaz devekuşu tüyü avize deve kuşu tüyü lila